dinsdag 29 maart 2011

De kids van MINI4Kids

Steeds meer kinderen melden zich aan voor de rally! We vinden het erg leuk om te merken hoe enthousiast men is. In deze update zullen we wat meer vertellen over hoe de selectie van de kinderen tot stand gekomen is.

In februari 2010 heeft Laura de Vries voor het eerst contact gelegd met de pedagogisch medewerkers van het Martini Ziekenhuis, om te peilen of er animo is voor het evenement. Laura Steigenga liep op dat moment stage op de kinderafdeling en werd, vanuit het ziekenhuis, de contactpersoon van Laura de Vries. Ook nadat haar stage afgelopen was raakte Laura Steigenga meer en meer betrokken bij het evenement, toen de rally in januari 2011 echt vorm kreeg heeft zij dan ook contact opgenomen met haar oud-collega’s van het Martini Ziekenhuis.

Na overleg met onder andere de pedagogisch medewerkers en het verplegend personeel is besloten kinderen met diabetes en kinderen met astma uit te nodigen voor de rally. Samen met Sieneke Heikens (pedagogisch medewerker), Ditty Holwerda (diabetesverpleegkundige), Martje Haandrikman en Anneke Salier (beide astmaverpleegkundigen) is een lijst met kinderen samengesteld. Deze kinderen hebben zich inmiddels in grote getale aangemeld voor de rally!

Aangezien de enthousiaste reacties van mini-eigenaren binnenstroomden hadden we binnen no time een groot aantal chauffeurs! Daarom hebben we afgelopen week de Groninger Buitenschool benaderd. Deze school geeft onderwijs aan langdurig zieke kinderen. De docenten reageerden erg enthousiast en zullen leerlingen uitnodigen voor de rally, zodat het aantal chauffeurs en kinderen straks overeen zal komen.

Om onder andere de kinderen met elkaar in contact te laten komen hebben we sinds kort een hyves-pagina;
minis4kids.hyves.nl. We zouden het ook erg leuk vinden als deelnemers en geïnteresseerden lid worden en een berichtje achterlaten!

Even voorstellen: de mensen achter MINI4Kids

V.l.n.r: Hester de Vries, Sandra Gruppelaar, Laura Steigenga, Laura de Vries


Laura de Vries
Het initiatief voor deze MINI4Kids tourrally komt van Laura, zij is verantwoordelijk voor de MINI afdeling binnen Martinistad en daarnaast verzorgt ze de marketing en organiseert ze verschillende evenementen zoals een golftournooi, een reis naar de BMW-fabriek en werkt ze samen met partijen op verschillende beurzen. Ook is ze als bestuurslid betrokken bij twee evenementen in het Noorden. Vanuit de gedachte graag iets voor zieke kinderen te willen doen is het idee ontstaan. En wat is nu een mooiere combinatie dan MINI's voor én met kinderen!

Laura Steigenga
Laura was direct enthousiast over het idee en heeft zich vanaf  het eerste moment volop ingezet voor dit initiatief. Ze liep stage op de kinderafdeling van het Martini Ziekenhuis en is nu bezig met haar afstudeeronderzoek van de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Daarnaast is ze samen met Laura de drijvende kracht achter MINI4Kids en is ze contactpersoon van zowel het Martini Ziekenhuis als de Groninger Buitenschool.

Sandra Gruppelaar
Al vanaf het begin is Sandra betrokken bij het idee, als sparringpartner van Laura, en nu ook nauw betrokken bij de organisatie. Ze werkt als verkoop- en servicemedewerker Bedrijven bij de Rabobank Assen-Beilen. De motivatie achter haar enthousiasme voor MINI4Kids is dat ze dol is op kinderen en graag met ze bezig is. Daarnaast heeft ze samen met Laura altijd al een link met BMW en MINI en de daarbij behorende evenementen gehad.

Hester de Vries
Als zusje van Laura was Hester al betrokken bij het idee voor MINI4Kids, en nu ook letterlijk in de organisatie. Ze studeert Kunsten, Cultuur en Media (richting Management en Marketing) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het organiseren van evenementen als deze is een goede manier om praktijkervaring op te doen en daarnaast iets te kunnen betekenen voor de kleine deelnemers!

woensdag 23 maart 2011

Verrassing voor MINI4Kids op newminiclub.nl!


Dat was een hele leuke verrassing! We kregen een paar mailtjes van leden van newminiclub.nl, dat ze hadden gelezen op het forum dat we een mini rally voor zieke kinderen aan het organiseren waren en het een super initiatief vinden. Terwijl we het bericht niet zelf geplaatst hadden!

We hebben snel op de site gekeken en werden blij van het "topic" dat inmiddels over de rally door iemand is aangemaakt. Onze brief naar de berijders van de MINI's staat erop met een enthousiaste toelichting van degene die het bericht geplaatst heeft. En de reacties op dit bericht, daar krijg je een glimlach van op je gezicht! Lees hier het bericht:
http://www.newminiclub.nl/forum/viewtopic.php?t=21667
Dank jullie voor dit enthousiasme en de aandacht! En leuk dat ons evenement op de kalender van de newminiclub staat (http://www.newminiclub.nl/)!

Aanmeldingen MINI4Kids rally

Hartverwarmende reacties hebben we ontvangen! 32 klanten/relaties van Martinistad MINI Groningen hebben zich opgegeven voor de Mini4Kids rally op 22 mei .a.s. Ook van mensen die niet mee konden maar het initiatief een warm hart toedragen hebben we mooie reacties ontvangen.

Daarnaast hebben we ook hulp in andere vormen (dan meerijden met de rally) ontvangen. Zo hebben we o.a. prachtige kadootjes ontvangen voor in de goodiebag. Bedankt daarvoor! We komen hier nog op terug in een volgend bericht.

Nadat we de brief aan de eigenaren van de MINI's hebben verstuurd en we zeker wisten dat er een leuk aantal mensen mee zouden doen, hebben we de uitnodiging aan de zieke kinderen verstuurd. Ook die aanmeldingen stromen binnen! We gaan er vanuit dat het aantal chauffeurs en kinderen goed overeen gaat komen.

We zijn intussen druk bezig met de voorbereidingen van de rally. Zo is de route al zo goed als uitgestippeld, zijn we bezig met een leuke lunchlocatie en hebben we meer dan een tiental vrijwilligers die 22 mei willen helpen met allerhande zaken!

Zeer binnenkort volgt nog veel meer nieuws! Hou de site in de gaten!