dinsdag 29 maart 2011

De kids van MINI4Kids

Steeds meer kinderen melden zich aan voor de rally! We vinden het erg leuk om te merken hoe enthousiast men is. In deze update zullen we wat meer vertellen over hoe de selectie van de kinderen tot stand gekomen is.

In februari 2010 heeft Laura de Vries voor het eerst contact gelegd met de pedagogisch medewerkers van het Martini Ziekenhuis, om te peilen of er animo is voor het evenement. Laura Steigenga liep op dat moment stage op de kinderafdeling en werd, vanuit het ziekenhuis, de contactpersoon van Laura de Vries. Ook nadat haar stage afgelopen was raakte Laura Steigenga meer en meer betrokken bij het evenement, toen de rally in januari 2011 echt vorm kreeg heeft zij dan ook contact opgenomen met haar oud-collega’s van het Martini Ziekenhuis.

Na overleg met onder andere de pedagogisch medewerkers en het verplegend personeel is besloten kinderen met diabetes en kinderen met astma uit te nodigen voor de rally. Samen met Sieneke Heikens (pedagogisch medewerker), Ditty Holwerda (diabetesverpleegkundige), Martje Haandrikman en Anneke Salier (beide astmaverpleegkundigen) is een lijst met kinderen samengesteld. Deze kinderen hebben zich inmiddels in grote getale aangemeld voor de rally!

Aangezien de enthousiaste reacties van mini-eigenaren binnenstroomden hadden we binnen no time een groot aantal chauffeurs! Daarom hebben we afgelopen week de Groninger Buitenschool benaderd. Deze school geeft onderwijs aan langdurig zieke kinderen. De docenten reageerden erg enthousiast en zullen leerlingen uitnodigen voor de rally, zodat het aantal chauffeurs en kinderen straks overeen zal komen.

Om onder andere de kinderen met elkaar in contact te laten komen hebben we sinds kort een hyves-pagina;
minis4kids.hyves.nl. We zouden het ook erg leuk vinden als deelnemers en geïnteresseerden lid worden en een berichtje achterlaten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten