vrijdag 27 mei 2011

MINI4Kids op "the afterparty" van newminiclub.nl

In ieder geval 2 MINI-rijders die hebben deelgenomen aan de MINI4Kids tourrally zijn ook actief op het forum van newminiclub.nl.

Ze hebben hier een paar hele leuke reacties en mooie foto's geplaatst! Dank je wel!

Om dit te lezen klik je op de volgende link: http://www.newminiclub.nl/forum/about22494.html

woensdag 25 mei 2011

CdK Max van den Berg schrijft over MINI4Kids op zijn blog

CdK Max van den Berg schrijft op zijn blog van de Provincie Groningen over het startsein dat hij gaat geven voor MINI4Kids! Hieronder de link waar je het stukje kunt lezen.
 
http://www.provinciegroningen.nl/gs/actueel/meekijken-met-max/weblog/_weblog/toon/Item/martinistad/

MINI4Kids staat groot op de voorpagina van het Gezinsblad!

Tekst:
MINI4Kids toerde afgelopen weekend door Groningen en Drenthe. Chronisch zieke kinderen werden met behulp van dertig MINI's in het zonnetje gezet. Klanten van Martinistad MINI stelden hun wagens belangeloos beschikbaar om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Tijdens de tocht werd bij het Hof van Saksen in Nooitgedacht gestopt voor een lekkere lunch.

Overigens is dit bericht ook op internet te vinden:
http://www.dekrantvantoen.nl/vw/article.do?code=GZB&date=20110525&id=GZB-20110525-01001002
  

dinsdag 24 mei 2011

MINI4Kids: een ontroerend en bijzonder verhaal

MINI rijders zijn heel verschillende mensen en toch hebben ze ook veel zaken gemeen. Ze leven met passie, niet alleen voor zichzelf maar ook voor anderen. Als mede sponsor van de MINI4Kids tour en MINI-rijder heb ik erg genoten van de aandacht en liefde voor de kinderen. De kinderen hebben allemaal zo hun eigen verhaal. Deze dag maakte naar mijn indruk het verschil in het leven van jonge en kwetsbare kinderen. Een uitspraak van een van de kinderen en een vader die in mijn buurt stonden raakte mij diep: " Papa, later wil ik ook auto-monteur worden.", de vader viel even stil en reageerde: " Ja daar zullen we hard voor knokken jongen. Maar vandaag even niet, we gaan nu genieten van de tour en al die lieve mensen die voor ons zorgen." Ik kreeg een knipoog van de vader en er rolde daardoor een traan van zijn wang op de motorkap van de MINI. Het jochie veegde dit snel met zijn mouw weg. " Vandaag even niet papa", zag ik hem denken. 

Dank voor de organisatie en bundeling van passie!

Dr. Gabriël Anthonio
Voorzitter Raad van Bestuur Jeugdhulp Friesland  
met passie MINI rijder

MINI4Kids: de reacties

Debby Seubers (moeder van Gijs Roffel, auto 19):
Bedankt voor een superdag!
****
Martina Bijsma (moeder van Raymon en Gerjan Bijsma, auto 3 en 14):Hallo,
Het was gisteren super! De kids en wij zelf ook hebben genoten, alles was tot in de puntjes super geregeld!!!! Iedereen bedankt die dit mogelijk hebben gemaakt. ´Gerjan en Raymon hebben het er nog steeds over en kijken elke dag op de website of er weer foto’s opstaan, dus ga zo door'
Groetjes Richard, Martina, Gerjan en Raymon
****
Bedankt voor de geweldig leuke dag. Grappig om met onbekende ventjes zo'n leuke dag te hebben. Ze kletsen me de oren van het hoofd. Ben weer helemaal bij op gebied van buitenlands voetbal, muziek en toetsen topografie.Wat gezellig ook met de andere Mini rijders. Ik heb een paar hele leuke contacten gelegd!! Onderweg was het ook genieten om de reacties van voorbijgangers te zien. Ik meld me alweer aan voor de volgende keer!!!Nog even extra complimenten voor de organisatie, in je vrije tijd zoiets leuks en goeds organiseren, geweldig!!!!
Groetjes van No 17,
Carin
**** 
Annelies Smit (moeder van Bas en en Erik Smit, auto 18)
Hallo
Iedereen die ervoor gezorgd heeft dat gisteren zo op en top verlopen is: Hartelijk bedankt!!! Onze kinderen hebben genoten en waren vol van verhalen! Je snapt natuurlijk wel dat de kinderen onze eigen auto (mondeo) maar stom vonden tijdens de rit naar huis, zo'n Mini was veel mooier!!!
Hopelijk organiseren jullie dit nog een keer weer!!!
****
Dag Laura,
Nog even hierbij enorme complimenten voor jou en het hele organisatieteam voor de mini4kids rally. Volgens mij een zeer geslaagd evenement en voor herhaling vatbaar. 
Margreet Kors (auto 10)
****
Hoi,
Wij willen jullie en alle andere vrijwilligers bedanken voor deze goed geslaagde dag. Onze kinderen hebben erg genoten. Alles was prima georganiseerd! Top gedaan hoor.
Groetjes, Gina van Trigt (auto 30)
****
Hallo Laura,
We willen jullie bedanken voor de super leuke dag die jullie voor ons allemaal hebben georganiseerd, we hadden super leuke begeleiders en een mini cooper met een open dak. We hebben heerlijk gegeten en Ditty was er om te helpen.
Dit is voor herhaling vatbaar.
Groetjes, Martijn en Daniëlle Dijkema (auto 2)
****
Ik wil jou en de rest van het team ONTZETTEND bedanken voor deze unieke dag, ik hoop
dat er volgend jaar weer zo'n evenement of iets soortgelijk georganiseerd wordt, we doen met
alle plezier dan weer mee, graag zelfs! 
Hartelijke groeten, Astrid & Ansgar (auto 2)


maandag 23 mei 2011

En nog een paar impressies van de tourrally MINI4Kids

De Clowns van MINI4Kids

Uitleg van het routesysteem aan de kinderen door de clowns
De MINI's van de organisatie

Welkomstpraatje
De start

Startsein met CdK Max van den Berg
Op naar de start



Certificaat MINI4Kids voor elke deelnemer

zondag 22 mei 2011

MINI4Kids: wat een prachtig en geslaagd evenement!

Nog een keer wauw!!

Jee. Wat hebben wij een mooie dag gehad. De kinderen, de MINI-rijders, de ouders, de vrijwilligers, de sponsoren en wij als organisatie. We zijn zo trots!

Allemaal bedankt voor jullie bijdrage aan deze fantastische dag! En de eerste reacties en foto's zijn al binnen!
Hierbij een leuke eerste impressie. Meer nieuws volgt!

vrijdag 20 mei 2011

Nog een dag en dan start de MINI4Kids tourrally!

Wauw, nog een dag en dan is het zover. Wat een organisatie! Er komt zoveel bij een evenement als dit kijken, meer dan je aanvankelijk denkt. Want met zieke kinderen kun je niet veel aan het toeval overlaten. Lijsten voor het inschrijven, instructies voor parkeren en een doorlopende update van het draaiboek. We zijn er inmiddels volledig in thuis. En wat is het alle moeite waard! Een project als dit geeft zoveel energie, dat elk moment dat je er mee bezig bent, het je een blij en vrolijk gevoel bezorgt!

En dan al die reacties! Klanten die nog even mailen met de belangstellende vraag of het allemaal goed gaat met de organisatie en willen laten weten dat ze er zoveel zin in hebben, ouders die schrijven dat hun kinderen niet kunnen wachten en aan het aftellen zijn en enthousiaste vrijwilligers die voor ons klaar staan. Hartverwarmend.

Morgen gaan we aan de slag om de puntjes op de i te zetten en zullen we ons voorbereiden op een prachtige dag. Ook wij kunnen niet wachten.....

Organisatie MINI4Kids,
Laura de V., Laura S., Sandra, Hester

maandag 16 mei 2011

Commissaris van de Koningin van Groningen Max van den Berg geeft startsein MINI4Kids!

Vandaag hadden we nóg een hele mooie verrassing.....De Commissaris van de Koningin van Groningen Max van den Berg geeft aanstaande zondag 22 mei het startsein voor de MINI4Kids tourrally! We zijn zeer vereerd met zijn bezoek en aandacht voor dit sprankelende initiatief! We verheugen ons op zijn komst!

zaterdag 14 mei 2011

Albert Heijn Helperplein sponsort MINI4Kids

Om het ontvangst van de MINI4Kids tourrally op 22 mei ook tot een smakelijk feestje te maken, wilde Albert Heijn aan het Helperplein in Groningen graag ons boodschappenlijstje sponsoren! Aan de telefoon hebben we aan Bert Müller verteld wat voor evenement we organiseren en hij was direct enthousiast over ons initiatief. Vanmorgen hebben we de spullen opgehaald bij AH en met een overvolle MINI Countryman (het paste allemaal net) kwamen we weer terug!

En ons eigen MINI4Kids persbericht.....

Zieke kinderen stralend middelpunt van tourrally MINI4Kids
Martinistad, Martini Ziekenhuis en Groninger Buitenschool bundelen krachten

GRONINGEN – Veel kleur, zorgeloos plezier en een mooie route moeten deze tourrally tot een feest gaan maken. Zondag 22 mei aanstaande gaat de allereerste MINI4Kids van start, een tourrally op initiatief van Martinistad Groningen. In samenwerking met het Martini Ziekenhuis en de Groninger Buitenschool worden chronisch zieke kinderen in het zonnetje gezet, met behulp van dertig vrolijke MINI’s.

In februari 2010 werden de eerste stappen van dit project gezet; in mei 2011 wordt het werkelijkheid. In 32 MINI’s met chauffeur zullen de kinderen een sprankelende rit gaan maken door Groningen en Drenthe. Initiatiefnemer Laura de Vries, verantwoordelijk voor de MINI-afdeling van Martinistad Groningen, heeft zich vanaf het begin enthousiast ingezet om deze dag op te zetten. “Om ze een onvergetelijke dag te bezorgen. Een dag vol verrassingen, lieve mensen en vooral veel plezier.”

Ook het Martini Ziekenhuis en de Groninger Buitenschool verleenden graag hun medewerking. Laura Steigenga, contactpersoon van het Martini Ziekenhuis, heeft zich samen met Laura op de organisatie gestort. “Super om zo’n dag te mogen organiseren voor kinderen die iets extra’s verdienen.” Zij zorgt dat alle kinderen niets tekort komen op deze dag en dat alles – ook medisch – in goede banen wordt geleid.

De combinatie van het Martini Ziekenhuis, de Groninger Buitenschool en Martinistad MINI Groningen levert mooie teams op. Ruim dertig klanten van Martinistad stelden hun MINI én zichzelf beschikbaar om de rit te rijden, zodat elk kind zijn/haar eigen MINI met chauffeur heeft. De zeer enthousiaste reacties van de deelnemers – zowel de kinderen als de MINI-rijders en sponsoren – beloven nu al veel goeds voor de MINI4Kids-dag.

De route is uitgestippeld langs de mooiste weggetjes van de twee provincies en wordt aangekleed met allerlei andere activiteiten: spelletje, clowns, een speelparadijs en andere typische kinderzaken. Zowel de heen- als terugweg staan langs de route stempelposten en stripfiguren die ze op hun stempelkaart mogen noteren. Als afsluiting krijgen de kinderen een goodiebag en een certificaat van deelname.

De organisatie van MINI4Kids hoopt dat alle deelnemers met een goed gevoel zullen terugkijken op deze dag.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website http://www.minis4kids.nl/. Ook kunt u bellen of mailen met Laura de Vries (06-27055064, l.devries@martinistad.mini-net.nl).


MINI4Kids in het Dagblad van het Noorden!

MINI4Kids stond afgelopen donderdag in alle edities van het Dagblad van het Noorden! Erg leuk en het heeft ons veel enthousiaste reacties opgeleverd. Bedankt daarvoor!